Emisija Studio 4

23/09/2019 | | Iz medija | Novi početak | 230 | |
Emisija Studio 4

U Studiju 4  danas na programu televizije HRT gostovale su Iva Jovović, izvršna direktorica udruge LET i Katarina Radat, predsjednica Društva za socijalnu podršku. Tema je bila resocijalizacija počinitelja kaznenih djela.

Izloženi su problemi s kojima se osobe susreću nakon izlaska iz zatvora – stigme, nezaposlenosti, beskućništva, kao i drugi. Naglašena je i važnost suradnje zatvorskog sustava s udrugama civilnog društva.

Predstavljen je i naš zajednički projekt – Novi početak – kojime će se kroz individualna savjetovanja, informiranja i radionice korisnici osnaživati za reintegraciju u društvenu zajednicu. S druge strane, brojne će aktivnosti biti usmjerene na stručnjake i pružatelje pružatelja socijalnih usluga, kako bi se pružile učinkovite i održive usluge za korisnike u zajednici. Iznimno nam je drago da smo ovim gostovanjem imali priliku upoznati širu javnost s temom o kojoj se jako malo govori.

Snimku emisije možete pogledati ispod.

© 2009 – 2019. Društvo za socijalnu podršku. Sva prava pridržana.