Novi početak

12/07/2019 Novi početak | Programi | 539 | |

Društvo za socijalnu podršku u partnerstvu s Udrugom za unapređenje kvalitete življenja Let provodi projekt Novi početak naredna 22 mjeseca: 11.7.2019 – 10.5.2021.

Cilj projekta je stvaranje uvjeta za učinkovitiju resocijalizaciju i reintegraciju počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu. Projektom su predviđene aktivnosti za počinitelje kaznenih djela poput direktnog savjetovališnog rada – individualnog i grupnog – kroz poseban naglasak na razvijanje roditeljskih vještina počinitelja kaznenih djela. Projekt će omogućiti i informiranje korisnika o pravima iz područja zdravstva, obrazovanja, socijalne zaštite kao i nizom postojećih socijalnih usluga u zajednici kroz mapu navedenih usluga.

Drugi dio aktivnosti biti će usmjeren na stručnjake i predstavnike pružatelja socijalnih usluga. Planirane aktivnosti uključuju organizaciju radionica za predstavnike OCD-a, organizaciju stručnih skupova od okruglih stolova, konferencija te studijska putovanja i umrežavanje s dionicima u zajednici od zatvorskog sustava i probacije, centara za socijalnu skrb, odgojno-obrazovnih ustanova, ustanova za obrazovanje odraslih, ustanova u socijalnoj skrbi, socijalnih zadruga i poduzeća osnovanih od strane udruga te s predstavnicima županija odnosno jedinicama lokalne uprave kako bi se planirale učinkovite i održive usluge za korisnike u zajednici.

Predviđeno je prikupljanje iskustava o novom modelu prihvata kuća na pola puta prema primjerima dobre prakse iz Nizozemske. Potrebno je odgovoriti na pitanja sigurnosti u zajednici, održivosti, najboljeg modela upravljanja, specifičnosti programa odvikavanja od sredstava ovisnosti i slićno, sve kako bi kuće na pola puta bile učinkovite i ravnomjerno raspoređene po cijeloj Hrvatskoj.

Projekt Novi početak sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu u iznosu od 1.197.216,87 kn.

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Društva za socijalnu podršku.

© 2009 – 2019. Društvo za socijalnu podršku. Sva prava pridržana.