Znanjem ka ravnopravnoj konkurentnosti

08/11/2017 Programi | 3931 | | | | |

Projekt Znanjem ka ravnopravnoj konkurentnosti provodi se na području Grada Zagreba, a uključuje mlade koji izlaze iz sustava socijalne skrbi, uključujući i osobe s invaliditetom po završetku srednjoškolskog/visokoškolskog obrazovanja, te studente koji ulaze na otvoreno tržište rada.
Zapošljavanje kao ključan element za uključivanje u društvo posebno je bitan za mlade. Najveći problem kod navedene demografije je nezaposlenost, a jedan od uzroka njihova teškog položaja jest nedostatak informacija o samom stanju na tržištu rada, nepostojanju poticaja i olakšica koji bi pomogli poslodavcima pri zapošljavaju mladih. Takodjer, radi se i o samom stavu mladih osoba o tome da li žele biti zaposleni, tj. koliko su motivirani za traženje posla i da li imaju predodžbu o tome koja su to očekivanja na tržištu rada.


Cilj ovog projekta je učiniti ih proaktivnim članovima tržišta rada kako bi se što bolje pripremili za nove izazove, očekivanja i ravnopravno sudjelovanje na tržištu rada.

Aktivnosti projekta uključuju organiziranje edukativnih radionica o prezentacijskim i komunikacijskim vještinama, izradu edukativnih materijala te organiziranja stručnih skupova s ciljem podizanja svijesti zajednice o nepovoljnom položaju mladih koji izlaze iz sustava socijalne skrbi na tržište rada. U okviru projekta izdana je brošura pod nazivom Znanjem ka ravnopravnoj konkurentnosti koju možete pogledati u elektronskom obliku.

Društvo za socijalnu podršku od 2017. godine provodi projekt Znanjem ka ravnopravnoj konkurentnosti koji je financijski potpomognut od strane Grada Zagreba, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Naš suradnik na ovom projektu je Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj Zagreb.

 

© 2009 – 2023. Društvo za socijalnu podršku. Sva prava pridržana.