Portal Civilno društvo

17/07/2020 | Iz medija | 2497 | | | | |

Udruga LET na radionici o pravima bivših zatvorenika.

Portal Civilnodruštvo.hr popratio je održavanje radionice pod nazivom Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za učinkovitiju rehabilitaciju i resocijalizaciju bivših počinitelja kaznenih djela koja se održala 15.07.2020. u Zagrebu.

Sudionici radionice koju su pretežno činili predstavnici klubova liječenih alkoholičara s područja grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije podijelili su svoje primjere prakse te usvojili znanja o zatvorskom sustavu u RH, postupku otpuštanja iz zatvora te probacijskoj službi. Izlagači na radionici bili su: Iva Jovović (LET), Krunoslav Njerš (Društvo za socijalnu podršku), Zvonimir Penić (Uprava za zatvorski sustav i probaciju), Goran Brkić (Uprava za zatvorski sustav i probaciju), Kristina Majstorić (LET), Margareta Kovač (Društvo za socijalnu podršku).

Udruga LET na radionici o pravima bivših zatvorenika: obraćaju nam se za pomoć i obitelji i zatvorenici

 

Portal Civilnodruštvo.hr popratio je održavanje okruglog stola pod nazivom Socijalne usluge u zajednici i izazovi i rješenja u radu s počiniteljima kaznenih i prekršajnih djela koji se održao 17.06.2020. u Osijeku.

Katarina Radat iz Društva za socijalnu podršku predstavila je Mapu socijalnih usluga u zajednici. Istaknula je da je riječ o jedinstvenom adresaru u kojem korisnici brzo mogu pronaći kontakt podatke za preko 900 relevantnih institucija – od policijskih postaja i udruga do klubova liječenih alkoholičara.

Društvo za socijalnu podršku predstavilo interaktivanu mapu važnih institucija za sve bivše počinitelje kaznenih djela

Portal Civilnodruštvo.hr obavijestio je javnost o održavanju okruglog stola pod nazivom Socijalne usluge u zajednici i izazovi i rješenja u radu s počiniteljima kaznenih i prekršajnih djela koji će se održati 17.06.2020. u Osijeku.

Udruga LET poziva na okrugli stol: Socijalne usluge u zajednici i izazovi i rješenja u radu s počiniteljima kaznenih i prekršajnih djela

Portal Civilnodruštvo.hr objavio je članak kojim se javnost obavještava o izdavanju brošure Upoznaj svoja prava! koja je tiskana u okviru projekta Novi početak koji provede Udruga LET i Društvo za socijalnu podršku, a namijenjena je bivšim počiniteljima kaznenih djela.

Udruga LET objavila brošuru za bivše zatvorenike „Upoznaj svoja prava!”

Portal Civilnodruštvo.hr objavio je članak kojim se javnost obavještava da su Udruga LET i Društvo za socijalnu podršku sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske prilagodile način rada i aktivnosti projekta Novi početak za vrijeme pandemije. Organizirano je savjetovanje putem telefona, a može se koristiti i mogućnosti videopoziva, kao i grupnih videopoziva putem WhatsAppa, Skypea i drugih servisa.

Udruga LET za vrijeme epidemije provodi online savjetovanje za bivše počinitelje kaznenih djela

Portal Civilnodruštvo.hr objavio je članak o provođenju projekta Novi početak koji se provodi proteklih šest mjeseci. Projekt je namijenjen resocijalizaciji bivših počinitelja kaznenih djela. Osobe koje su izašle iz kaznenih ustanova, u Društvu za socijalnu podršku mogu dobiti: savjetovanje i potrebne podatke o koracima koji se trebaju poduzeti po izlasku iz zatvora, informacije o postojećim pravima unutar sustava socijalne skrbi i preduvjetima koji se moraju imati za njihovo ostvarivanje te informiranje o socijalnim uslugama koje se pružaju u lokalnoj zajednici.

Udruga LET i Društvo za socijalnu podršku nude pomoć bivšim zatvorenicima u resocijalizaciji

Portal Civilnodruštvo.hr objavio je članak o održavanju okruglog stola 27. studenoga 2019. godine u Bjelovaru u Gradskoj vijećnici Bjelovar pod nazivom Resocijalizacija zatvorenika – Izazovi i rješenja.

Okrugli stol je otvorila Valna Bastijančić Erjavec, zamjenica bjelovarskog gradonačelnika pri čemu je naglasila da je ovo jedna od važnih tema za naše društvo. Resocijalizacija i reintegracija bivših zatvorenika nešto je čime se zasigurno susreće svaka država i o tome treba govoriti. Strah od nepoznatoga vjerojatno je najveći kamen spoticanja našeg društva u kojem se često susrećemo s predrasudama. Također, bivši zatvorenici sigurno se nose s brojnim stigmama koje im se nameću te naglasivši da su ovakve rasprave potrebne kako bi se građane osvijestilo na probleme s kojima se neki među nama susreću.

U Bjelovaru održan okrugli stol “Resocijalizacija i reintegracija bivših zatvorenika”

Portal Civilnodruštvo.hr popratio je najavu održavanja uvodne konferencije 18. rujna 2019. koja će se održati u Kući Europe u Zagrebu, a na kojoj ćemo predstaviti projekt Novi početak koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Udruga LET predstavlja EU projekt podrške resocijalizaciji počinitelja kaznenih djela “Novi početak”

© 2009 – 2023. Društvo za socijalnu podršku. Sva prava pridržana.