Održane kreativne radionice za osobe s invaliditetom

28/10/2020 Objave za medije | 63 | | | | |

Tijekom listopada, u okviru projekta Kreativnošću do jednakih mogućnosti, održali smo četiri kreativne radionice za osobe s invaliditetom na kojima su naši korisnici, uz asistenciju, izrađivali patuljke od recikliranih materijala. S obzirom da su u aktivnosti radionica bile uključene osobe s intelektualnim poteškoćama provedba samih radionica bila je prilagođena njihovim mogućnostima stoga su i aktivnosti istih bile podijeljene u nekoliko etapa:

• pripremu materijala-paranje stare odjeće i iscrtavanje pojedinih dijelova
  • izrezivanje iscrtanih dijelova i šivanje
  • spajanje sašivenih elemenata i priprema punila-usitnjavanje ostataka od krojenja
  • punjenje i završno ukrašavanje patuljaka.

Polaznici su izradili lijepe patuljke, dobro se zabavili i iskazali interes za održavanjem novih radionica.

U sklopu radionica, održana je i prezentacija izrade osobno usmjerenog plana za jednog našeg korisnika koji se dobrovoljno javio. Kao podrška izradi plana sudjelovala je cijela skupina sudionika koji su na svoj način opisali kako doživljavaju svog prijatelja. Ovim individualnim pristupom dana je mogućnost našim korisnicima da iznesu svoja osobna razmišljanja kako i gdje sebe vide u budućnosti. Aktivnost izrade osobnog plana bila je veoma dobro prihvaćena u skupini, te su svi prisutni izrazili želju za nastavkom i izradom njihovih vlastitih planova.

U projektnom timu su bile Gordana Pajur, radna asistentica i voditeljica projekta Jasna Lesički. Projektni tim posjeduje dugogodišnje iskustvo u radu s osobama s invaliditetom te su prošle i dodatne edukacije o primjeni različitih kreativnih tehnika u radu.

Projekt je financiran od strane Grada Zagreba Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Za više informacija o projektu možete kontaktirati Jasnu Lesički, dopredsjednicu Društva za socijalnu podršku i voditeljicu projekta.

© 2009 – 2021. Društvo za socijalnu podršku. Sva prava pridržana.