Održane kreativne radionice za osobe s invaliditetom

24/12/2021 Objave za medije | 105 | | | | |

U okviru projekta „Kreativnošću do jednakih mogućnosti“ održane su kreativne radionice za osobe s invaliditetom iz kluba Dubrava. Naši korisnici su, uz asistenciju voditelja, izrađivali blagdanske ukrase od recikliranog materijala. Za izradu blagdanskih dekoracija koristili su se ostatci materijala za tapiciranje namještaja i stara odjeća. Korisnici su izrađivali nakit i ukrase za bor u obliku srca s anđelom, Djeda Mraza te male boriće. Oblike nakita su spajali ljepljenjem, nakon toga su ih punili usitnjenim ostatcima materijala.

U projektnom timu su bile Gordana Pajur, radna asistentica i voditeljica projekta Jasna Lesički. Projektni tim posjeduje dugogodišnje iskustvo u radu s osobama s invaliditetom te su prošle i dodatne edukacije o primjeni različitih kreativnih tehnika u radu.

Projekt je financiran od strane Grada Zagreba Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

S obzirom da su na radionicama sudjelovale osobe s intelektualnim teškoćama, iste su bile prilagođene njihovim vještinama i mogućnostima.

© 2009 – 2022. Društvo za socijalnu podršku. Sva prava pridržana.