Održana radionica Budimo podrška jedni drugima

30/12/2021 Objave za medije | 78 | | | | |

Društvo za socijalnu podršku je unutar projekta „Budimo podrška jedni drugima“ dana 29.12.2021. organiziralo radionicu pod nazivom „Kako pobijediti stres.“ Radionica je namijenjenama stručnjacima zaposlenima u domovima za starije i nemoćne te ustanovama koje skrbe za osobe s invaliditetom s posebnim naglaskom na razdoblje rada s ranjivim skupinama u vrijeme postojeće pandemije. Cilj održavanja edukativne radionice za stručnjake je razvijanje osobnih i stručnih kompetencija s ciljem sprečavanja profesionalnog sagorijevanja, razvijanje svijesti kontrole te odgovarajućih reakcija na stres, osvještavanje vlastitih granica i prepoznavanje emocija.

Radionicu je predvodila Ana Keglović Horvat, diplomirana pravnica koja se dugi niz godina bavi razvojem intuicije i antistresom u grupnom i individualnom radu. Tijekom svog izlaganja osvrnula se na načine i tehnike otpuštanja stresa, fokusa i produktivnosti te na činjenicu štetnog djelovanja stresa na čovjekovo zdravlje.

Voditeljica projektnih aktivnosti je Jasna Lesički, diplomirana socijalna radnica, a projekt „Budimo podrška jedni drugima” financiran je od strane Grada Zagreba putem Gradskog ureda za zdravstvo.

© 2009 – 2022. Društvo za socijalnu podršku. Sva prava pridržana.