Nastavljamo s provođenjem projekta za osobe s invaliditetom

24/09/2020 Objave za medije | 63 | | | | |

I ove godine Grad Zagreb Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom prepoznao je važnost našeg projekta Kreativnošću do jednakih mogućnosti te uz financijsku podršku nastavljamo s provođenjem projektnih aktivnosti. Projekt je namijenjen osobama s invaliditetom, posebice osobama s intelektualnim ili mentalnim teškoćama kojim želimo podići kvalitetu njihova življenja. U okviru projekta organizirat ćemo različite radionice u kojima će osobe s intelektualnim teškoćama moći usvojiti kulturne sadržaje i kreativno se izraziti, a zatim i javne izložbe njihovih radova na kojima će se moći predstaviti drugima kroz svoj kreativni izričaj.

Planiranim aktivnostima želimo približiti umjetnost i kreativno izražavanje osobama s invaliditetom te razvijati svijest o potrebi njihova uključivanja u društvo, posebno na području kulture i umjetnosti. Organiziranjem radionica i senzibilizacijom zajednice planiramo pozitivno djelovati na građane, smanjujući djelovanje postojeće stigmatizacije te tako poboljšati socijalnu uključenost i kvalitetu življenja osoba s intelektualnim teškoćama.

Aktivnosti će provoditi stručnjakinje s dugogodišnjim iskustvom u radu s osobama s invaliditetom te dodatnim edukacijama o primjeni raznih kreativnih tehnika u radu. Za više informacija o projektu možete kontaktirati Jasnu Lesički, dopredsjednicu Društva za socijalnu podršku i voditeljicu projekta.

© 2009 – 2021. Društvo za socijalnu podršku. Sva prava pridržana.