Integrirani osuđenici – socijalno pravednije društvo

28/05/2017 Programi | 4068 | | | | |

Projekt Integrirani osuđenici – socijalno pravednije društvo je projekt koji Društvo za socijalnu podršku od 2016. provodi na području Grada Zagreba, Splitsko-dalmatinske županije i Osiječko-baranjske županije. Projekt je financijski potpomognut od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Društvo za socijalnu podršku uspostavilo je suradnju s Ministarstvom pravosuđa Upravom za kazneno pravo i probaciju.


Cilj projekta je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i integraciji u život zajednice osuđenika nakon izvršenja kazne zatvora odnosno smanjiti i prevenirati socijalnu isključenost istih na području Republike Hrvatske.


U okviru istoga provele su se aktivnosti usmjerene na integraciju osuđenika u društvenu zajednicu kako bi se istima omogućilo jednostavnije uključivanje u društveni život, a time i preveniralo ponavljanje kaznenih djela. Projektne aktivnosti bile su usmjerene na osuđenike i na stručnjake koji rade s ovom kategorijom korisnika. U okviru projekta izrađena je mapa socijalnih prava i usluga u zajednici u tiskanom izdanju i elektronskom obliku sa relevantnim institucijama koje pojedincu nakon izvršenja kazne zatvora omogućuju ostvarivanje pojedinih socijalnih prava i usluga u zajednici. Također, dana je mogućnost savjetovanja o pojedinim pravima putem E-savjetovanja. Projektne aktivnosti usmjerene na stručnjake koji rade s ovom kategorijom korisnika iz sustava pravosuđa, sudstva, socijalne skrbi, nevladinih organizacija i zdravstva temeljile su se na stručnim skupovima i javnim raspravama.

 

© 2009 – 2023. Društvo za socijalnu podršku. Sva prava pridržana.