Emisija Civilka

28/08/2020 | Iz medija | 1670 | | | | |
Emisija Civilka

Katarina Radat, predsjednica Društva za socijalnu podršku, gostovala je s Jasnom Lesički na Zabavnom radiju u tjednoj emisiji Civilka. Kako stoji u opisu emisije, “Razvijenost nekog društva mjeri se brigom o njegovim najslabijim članovima”, stoga voditeljicu Jelenu Cicvarić zanima koliku moć za promjenu u društvu imaju udruge građana i organizacije civilnog društva te koje to probleme nastoje riješiti.

U naše Savjetovalište javljale su se osobe koje su bile u zatvoru, a tijekom pandemije i primjena mjera samoizolacije, javljao im se neki oblik PTSP-a jer ih je trenutna situacija podsjetila na vrijeme provedeno u zatvoru. U okviru projekta Novi početak pomažemo im također u boljoj resocijalizaciji i reintegraciji u zajednicu kroz pisanje životopisa, zamolbi za posao, pretraživanje slobodnih radnih mjesta ili pomoći pri ispunjavanju zahtjeva centrima za socijalnu skrb za dobivanje jednokratne novčane pomoći. Pritom veliku ulogu igraju i zatvorski sustav i probacijska služba koji su upoznati s našim radom te imaju naše brošure Upoznaj svoja prava! pa, ako netko od njihovih korisnika treba podršku u nekoj od navedenih aktivnosti, znaju da nam se mogu obratiti. Osim bivših počinitelja kaznenih djela i osuđenika, podršku kroz savjetodavni rad često su tražili i bivši ovisnici kako bi održali svoju apstinenciju i mentalno zdravlje.

Katarina Radat

Udio osoba s invaliditetom u zajednici iznosi do 10%, a kroz njihovo uključivanje u različite projekte i osmišljavanjem različitih kreativnih radionica, posebno osoba s intelektualnim poteškoćama, uvažavamo ih i uključujemo u lokalnu zajednicu.

Jasna Lesički

Naša Katarina Radat govorila je o ulozi i važnosti našeg Savjetovališta i njegovog rada tijekom pandemije. Jasna Lesički govorila je o iskustvu rada s osobama s invaliditetom i starijim osobama. Jasna je predstavila tiskani priručnik za starije osobe i ispričala kako su im tijekom pandemije volonteri pomagali odlaskom u dućan umjesto njih, a vrlo često jedino što im je bilo potrebno bio je razgovor s nekim.

 

 

 

© 2009 – 2023. Društvo za socijalnu podršku. Sva prava pridržana.