Provedba aktivnosti projekta Hvala, ne!

30/06/2021 Objave za medije | 306 | | | | |

Projekt Hvala, ne! projekt je prevencije ovisnosti o alkoholu, drogi, modernim tehnologijama, kocki i klađenju koji u okviru Društva za socijalnu podršku provodimo preko deset godina. U ovom ciklusu provođenja projekta aktivnosti smo usmjerili na unapređenje roditeljskih znanja i vještina o štetnim učincima konzumacije sredstava ovisnosti za vrijeme trudnoće/dojenja. Uspješno smo proveli četiri radionice s mladim majkama trudnicama/dojiljama tijekom kojih smo obrađivali raznolike teme, od uspješne komunikacije, izbjegavanje nesporazuma, osvještavanja neadekvatnih obrazaca reagiranja i ponašanja do informiranja o pojedinim ovisnosti kao što je ovisnost o kanabisu te upoznavanje sudionica s oblici liječenja od ovisnosti, uključujući i liječenje ovisnosti o cigaretama.

S korisnicima se tijekom šest mjeseci kontinuirano provodio i individualni savjetodavni rada s ciljem osvještavanja štetnosti konzumiranja sredstava ovisnosti, davanju podrške u liječenju i apstinenciji te jačanju osobnih resursa za razvijanje novog životnog stila koji ne uključuje sredstva ovisnosti.

Projekt Hvala, ne! financiralo je Ministarstvo zdravstva u okviru poziva za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću za programe u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga u 2020. godini.

© 2009 – 2021. Društvo za socijalnu podršku. Sva prava pridržana.