23.10.2017 @Osijek – Okrugli stol

23/10/2017 Novosti | Stručni skupovi | 1830 | | | | |

Društvo za socijalnu podršku u suradnji s Ministarstvom pravosuđa Upravom za kazneno pravo i probaciju i Centrom za socijalnu skrb Osijek organiziralo je okrugli stol pod nazivom Integrirani osuđenici – socijalno pravednije društvo dana 23. listopada 2017. godine u Centru za socijalnu skrb Osijek, Ivana Gundulića 22.

Cilj okruglog stola bio je aktualizirati problematiku vezanu uz ostvarivanje pojedinih prava osuđenika te povećati znanja stručnjaka koji rade s navedenom skupinom korisnika s ciljem što učinkovitijeg rada i kvalitetnijeg pružanja usluga.

Na okruglom stolu sudjelovali su stručnjaci iz sustava pravosuđa, Uprave za probaciju Ministarstva pravosuđa, socijalne skrbi i nevladinih organizacija. U okviru okruglog stola predstavljen je rad probacijske službe kroz način rada s osobama koje su na uvjetnom otpustu, odnosno njihovu pripremu za uvjetni otpust.

Ispred probacijskog sustava Snježana Maloić, voditeljica Odjela za probacijske poslove tijekom i nakon izvršenja kazne zatvora i uvjetnog otpusta, pojasnila je ulogu probacije u nadzoru uvjetno otpuštenih osuđenika, a Goran Brkić, voditelj Odjela za strateško planiranje, razvoj i analitiku, predstavio je temu recidivizma kod osuđenika koji su služili dugotrajnu zatvorsku kaznu. Ispred Uprave za zatvorski sustav sudjelovala je Mirjana Malek koja je na primjerima prakse naglasila potrebu razvoja modela integracije osuđenika u zajednicu nakon odsluženja kazne zatvora.

Iskustva rada probacijskih ureda u nadzoru izvršavanja uvjetno otpuštenih predstavila je Marija Kosović Tubić, voditeljica Probacijskog ureda u Osijeku. Ispred sustava socijalne skrbi govorili su stručnjaci iz Centra za socijalnu skrb Osijek Melita Jeđud, Snježana Benić i Ivana Lijić, koje su naglasile ulogu i važnost centra za socijalnu skrb prema osobama nakon izvršenja kazne zatvora te iskustva stručnih radnika u radu s osobama neposredno nakon izvršavanja kazne zatvora.

© 2009 – 2024. Društvo za socijalnu podršku. Sva prava pridržana.