Ribnjak te zove

03/12/2014 Programi | 7 | |

Centar mladih Ribnjak i Društvo za socijalnu podršku zajednički provode projekt Ribnjak te zove.

Cilj projekta je omogućiti  osobama s invaliditetom jednake mogućnosti uključivanja u kulturne sadržaje i programe Centra mladih Ribnjak kao i unaprijediti kvalitetu života osoba s invaliditetom, te senzibilizirati javnost u vezi potrebe deinstitucionalizacije socijalnih usluga i socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u zajednicu.

U našoj zajednici još uvijek prevladava razmišljanje kako se osoba s invaliditetom mora prilagoditi društvu iako je taj trend u svijetu već od ranih sedamdesetih godina promijenjen te se razvio proces normalizacije za tu populaciju uz  postepeni razvoj svijesti da je društvo ono koje se mora prilagoditi osobama s invaliditetom na način koji je njima prihvatljiv.

Do sada su u Centru održane dvije likovne radionice Moje drugo lice (radionica maske) i Škrinjica uspomena (likovno-lutkarska radionica) pod umjetničkim vodstvom Krune Tarle, kazališne i likovne umjetnice s dugogodišnjim iskustvom u radu s osobama s invaliditetom. U projekt su uključeni i volonteri Volonterskog kluba Mladi bez granica. Projekt je financiran sredstvima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

U četvrtak, 11.12.2014. održana je završna radionica Velom do sebe (kostimografska radionica) u organizaciji Centra mladih Ribnjak i Društva za socijalnu podršku. Suradnici u ovom projektu su nam Prva i Druga služba stanovanja u zajednici /dislocirane stambene jedinice pod ingerencijom Centra za rehabilitaciju Stančić.

© 2009 – 2019. Društvo za socijalnu podršku. Sva prava pridržana.