Slavimo život zajedno

24/03/2021 Novosti | 63 | | | | |

Projekt Slavimo život zajedno je infrastrukturni projekt kojim će se riješiti dugogodišnji problem neadekvatnog građevinskog stanja dijela zagrade u Nazorovoj 47. Projektom će se građevinski obnoviti školsko krilo zagrade, što uključuje obnovu fasade i krovišta te unutrašnje radove: ugradnja nove stolarije, klimatizacijskog sustava, uređenje instalacija i sanitarnih čvorova, opremanje namještajem i specijaliziranom opremom. Pored toga, na zelenoj površini iza zgrade uredit će se senzorni park površine oko 1.000 m² te će se nabaviti transportno vozilo neophodno za provedbu aktivnosti psihosocijalne podrške i ostalih izvaninsitutcijskih usluga.

Nositelj projekta je Centar za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” Zagreb, a partneri su Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac i Društvo za socijalnu podršku. Mi kao partner sudjelujemo u provedbi edukacija na temu osiguravanja pristupačnosti usluga osobama s invaliditetom, ravnopravnosti spolova, nediskriminacije pripadnika nacionalnih manjina, ekološke održivost itd., u koje će se uključiti djelatnici i članovi obitelji korisnika Centara za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” i Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac. Također, djelatnici obje ustanove uključit će se u specijalizirane edukacije za pružanje izvaninstitucijskih usluga.

Projekt se u potpunosti financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 13.112.440,00 kuna. Provedba je započela 4. lipnja 2019. ugovaranjem usluga pomoći u pripremi dokumentacije za prijavu projekta na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava, a ukupno trajanje projekta je 36 mjeseci.

© 2009 – 2021. Društvo za socijalnu podršku. Sva prava pridržana.